Haluaisitko järjestää rakkaallesi romanttisen yllätyksen? Ehkä suunnittelet jopa kosintaa tai haluat ihan muuten vain piristystä arkeen. Erikoinen ja tasokas majoitus nostaa lomanne uudelle tasolle ja tekee siitä ikimuistoisen.

Lasi-iglut ja muut erikoismajoitukset mielletään usein vain Lapin jutuksi, mutta itse asiassa vastaavia paikkoja löytyy myös ympäri Kainuuta! Meillä hinnat ovat edullisempia ja paikat eivät ole tukossa suurista turistimassoista. Useimmat tässä artikkelissa esitellyistä majapaikoista ovat pieniä perheyrityksiä.

Majoitusvaihtoehtojen selaaminen voi olla vaivalloista, etenkin jos et tunne ennalta kaikkia Kainuun tarjoamia vaihtoehtoja. Älä huoli! Kirjoitin tämän artikkelin helpottamaan etsintääsi. Olen kuhmolainen matkailualan ammattilainen ja tunnen Kainuun majapaikat ja pariskuntien tarpeet hyvin.

Tässä jutussa esittelen pieniä lemmenpesiä, joille on yhteistä upeat maisemat ja hyvät arvostelut. Osa näistä pienistä mökeistä on varustettu myös saunalla ja/tai ulkoporealtaalla.

⚠️ Huomaa, että nämä ovat pieniä yrityksiä ja mökkejä on erittäin rajallinen määrä. Erityisesti suosituimpien lomakausien aikaan kalenterit täyttyvät nopeasti, joten älä aikaile majoitusvarauksesi kanssa, ettei joku muu varasta romanttista viikonloppuanne nenänne edestä!

Artikkeli sisältää Booking.com -mainoslinkkejä. Varaamalla linkin kautta et maksa enempää kuin muutkaan, mutta KoeKainuu saa pienen komission. 1% Koe Kainuu -toiminimen tuotoista lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle. Kiitos kun tuet KoeKainuun toimintaa ja kainuulaisen luonnon monimuotoisuutta!

Arctic Giant – Jättiläisenmaa – Linnunpönttöhuoneistot luonnon rauhaa rakastavalle pariskunnalle

Arctic Giant – Jättiläisenmaa* sijatsee Paltamossa Kivesvaaran päällä ja se on erityisen helposti saavutettavissa Oulusta päin saapuville lomailijoille.

Paikka tunnetaan somista linnunpönttöhuoneistoistaan*, joissa on valtavat, koko seinän kokoiset ikkunat. Ikkunoista avautuu upea näköala kohti Kivesjärveä, myös Oulujärvi siintää kaukaisuudessa.

Jokaiseen huoneistoon kuuluu sauna. Myös saunoissa on ikkunat, joten pääset katselemaan kauas taivaanrantaan myös kylpiessäsi. Osaan huoneistoja kuuluu myös ulkoporealtaat!

Paikka sopii erityisesti pariskunnille, jotka arvostavat rauhaa ja luontoaktiviteetteja. Kivesvaaran retkeilyreitit lähtevät ihan hotellin vierestä. Jättiläisenmaalla on myös oma vuokraamo, josta saat esimerkiksi lumikenkiä, fatbikeja tai vaikka kanootin. Lasketteluintoisille paikka ei ole optimaalisin, sillä Paltamosta ei laskettelurinteitä löydy.

Jättiläisenmaa sopii teille hyvin myös, jos haaveenanne on nähdä revontulet. Paikka on syrjässä Paltamon keskustasta, joten siellä ei ole juurikaan valosaastetta. Lisäksi korkealta paikalta näkee kauas pohjoiselle taivaalle.

Paikan arvostelijat* kehuvat erityisesti maagista näköalaa sekä perheyrityksen tarjoamaa ystävällistä palvelua.

➡️ Tutustu Jättiläisenmaahan tarkemmin täällä!

Arctic Lake experience – Oulujärven iglu – omassa rauhassa Kainuun meren rannalla

Tämä iglumajoitus* löytyy Kajaanin Vuoreslahdesta, jonne ajaa Kajaanin keskustasta noin 20 minuutissa. Se on Oulujärven etelärannalla, joten paikasta näkee revontulet ja tähtitaivaan todella hyvin. Paikan arvostelijat kehuvatkin* erityisesti paikan rauhallista sijaintia ja ikkunoista avautuvaa maisemaa.

Kesäisin paikka sopii tukikohdaksi rantalomalle – upea Ärjänsaari näkyy iglun ikkunasta ja voitte tilata venekuljetuksen viettääksenne päivän Ärjän upeilla hiekkarannoilla tai retkeilyreiteillä. Igluun palattuanne voitte antaa laineiden liplatuksen vaivuttaa teidät uneen. Kesällä iglu nimittäin kelluu vedessä!

Talvella iglu lepää jääkannen päällä. Voitte harrastaa talviurheilua, esimerkiksi Vuottolahden retkiluistelurata ja hiihtoladut ovat lähellä. Urheilulomaa suunnitellessasi huomioi, että iglussa ei ole suihkua. Iglun läheisyydessä on kuitenkin saunarakennus, jonne voitte varata saunavuoron.

Aamiainen toimitetaan korissa suoraan iglulle. Lisäksi teillä on mahdollisuus tilata lisämaksusta elämysillallinen. Varsinaista keittiöstä iglusta ei löydy, mutta ulkopuolelle on mahdollista saada grilli omatoimiseen kokkailuun. Minibaarin lisäksi iglusta löytyy kylmälaukku omille eväille.

➡️ Tutustu Oulujärven igluun tarkemmin täällä*!

Vuokatin iglut – upea järvimaisema ja paljon aktiviteettimahdollisuuksia

Vuokatin iglut* sijaitsevat kauniissa järvimaisemassa Sotkamon keskustan ja Vuokatin välissä. Raikkaasti sisustetuissa igluissa on lasiset seinät ja katto, joten niiden sisältä kelpaa ihastella niin järveä, kuin tähtitaivastakin. Kussakin iglussa on myös laadukas äänentoistojärjestelmä, joten voitte piristää iltaanne musiikin kuuntelulla.

Kauniin sisustuksen lisäksi iglut on varustettu minikeittiöllä ja kylpyhuoneella. Kunkin iglun yhteydestä löytyy myös ulkoporeallas, jota pääsette käyttämään lisämaksusta. Kukapa ei tahtoisi nautiskella viinilasillisesta porealtaan kuohuissa, oman rakkaan seurassa? Alueella on myös erikseen vuokrattava rantasauna.

Vuokatin laskettelurinteet, retkeilyreitit, kylpylä ja muut monipuoliset palvelut ovat viiden minuutin ajomatkan päässä. Hiidenportin kansallispuistoon paikasta ajaa 45 minuutissa.

Arvostelijat kehuvat* että iglussa on lämmin olla kylmälläkin säällä ja kylpyhuone on tilava. Eräs arvostelija kertoo testanneensa monia iglumajoituksia ja hänen mielestään Vuokatin iglu oli paras kaikista!

➡️ Tutustu Vuokatin igluihin tarkemmin täällä*!

Ukkohalla Sky cabin – lähde laskettelemaan suoraan ulko-ovelta!

Sky cabin* soveltuu teille, jotka haluatte kaiken – rauhallisen sijainnin palveluiden lähellä. Nämä huoneistot sijaitsevat Ukkohallassa laskettelurinteiden huipulla. Saunamaailma, ravintola ja muut palvelut ovat rinteen alapuolella. Rinteisiin pääset heti mökin pihalta ja päivän päätteeksi voit palata majapaikkaasi hiihtohissillä!

Ukkohallan alueella pääset helposti nauttimaan myös metsän hiljaisuudesta ja upeista vesiputouksista. Käykää patikoimassa Mustarindan luontopolulla tai suunnatkaa katsomaan komeaa Komulanköngästä.

Paikka sopii mainiosti myös revontulien ihailuun. Mökit ovat sen verran korkealla, että läheiset vaarat eivät peitä näkymää pohjoistaivaalle.

Paikan arvosteluissa kehutaankin* erityisesti näköalaa, siisteyttä sekä keittiön hyvää varustelua.

➡️ Tutustu Sky Cabiniin tarkemmin täällä*!

Lake Resort Paljakka – rentoudu ulkoporealtaassa ja sauno maitolaiturissa

Paljakan Lake resort -huoneistot* sijaitsevat vain 400 metrin päässä Paljakan hiihtokeskuksen palveluista, Rakennusjärven etelärannalla. Sijainti on rauhallinen ja suurista ikkunoista kelpaa ihailla niin järvimaisemaa, kuin revontuliakin.

Mökeistä löytyy sauna ja ulkoporeallas. Mökin arvostelijat kehuvatkin* erityisesti siistiä ulkoporeallasta, josta käsin maisemia on mukava ihastella erityisesti talviaikaan. Myös keittiö on varusteltu hyvin.

Jos haluatte saunoa oikein urakalla, on mökkien vieressä myös saunapiha, josta löytyy useampikin hieman erikoisempi sauna, kuten maitolaiturisauna ja näköalasauna! Saunapihakin on järven rannalla, joten saunasta pääsee myös avantoon. Saunojen käytöstä tulee maksaa pieni lisämaksu, rantaa saa käyttää yleisvuoron aikaan myös ilmaiseksi.

Lake Resortin majoittujat voivat vuokrata moottorikelkkoja ja fatbikeja alennettuun hintaan. Paljakassa on myös hyvät hiihtoladut sekä kalastusmahdollisuudet. Paljakan laskettelurinteet ovat tällä hetkellä suljettuina, mutta voitte käydä laskettelemassa Ukkohallassa, jonne ajaa 20 minuutissa.

➡️ Tutustu Lake Resortiin tarkemmin täällä*!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.