Hei, olen Kerttu Komulainen! KoeKainuu -sivusto on minun käsialaani.

Kerttu Komulainen – yhteystiedot:

 

045 783 873 08
kerttu@koekainuu.fi

 

Kuka olen?

 

 • 33-vuotias nainen, kotoisin Kuhmosta.
 • Asun Kuhmon Lammasperässä mieheni ja kissani kanssa. Olen aikaisemmin asunut myös Kajaanissa, Kuopiossa ja Rovaniemellä.
 • Olen ammatiltani luonto-ohjaaja. Olen opiskellut myös muotoilua ja sisällöntuotantoa.
 • Harrastan valokuvausta sekä monenlaista luonnossa liikkumista, kuten liukulumikenkäilyä ja pyöräilyä. Olen myös kiinnostunut taiteesta ja historiasta.
 • Olen aika hauskaa seuraa rempseän ja ystävällisen luonteeni takia. Rakastan sitä, kun saan ihmiset nauramaan!

Miksi perustin KoeKainuu -sivuston?

 

KoeKainuu syntyi oikeastaan koronaviruksen takia. Pandemian alkaessa asuimme mieheni kanssa Rovaniemellä. Minä työskentelin turistioppaana ja hän tarjoilijana. Menetimme molemmat työmme ja päätimme lähteä kesäksi Kuhmoon. Kuhmossa huomasimme, että täällä onkin paljon helpompi työllistyä ja jäimme sinne.

Olen huomannut, että Kainuu on maakuntana todella aliarvostettu. Meillä on täällä upeaa luontoa ja kulttuuria, mutta ulkopuoliset tuntuvat pitävän Kainuuta lähinnä surullisena takapajulana. Matkailijoiden on vaikeaa löytää tietoa Kainuusta, sillä tieto on hajallaan lukuisilla erilaisilla sivustoilla, joista monia ei edes päivitetä.

Tuumasin, että nyt tarvitaan Kainuusta kertovaa blogia ja perustin KoeKainuun. Minulla oli kokemusta bloggaamisesta aikaisemman Lähtisitkö? -nimisen blogini pitämisestä. Turistioppaan työssä olen myös oppinut tietämään, millaisista asioista matkailijat ovat kiinnostuneita.

Rakastan luontoa. KoeKainuu -sivusto lahjoittaakin vuosittain 1 % tuotoistaan Luonnonperintösäätiölle.

Minä oppaana

Retket ja kurssit kanssani ovat hauskoja. Rempseässä seurassa rentoudut ja tunnet, kuin olisit liikkeellä vanhan ystävän kanssa. Kanssani kulkeminen ei ole hätäistä, enkä kyllästy vaikka porukassa olisi hitaampiakin kulkijoita. Itse asiassa hitaus on mielestäni hyvästä, hosumalla ei ehdi näkemään kaikkea!

Tulet oppimaan paljon: Tiedän paljon mielenkiintoisia asioita niin luonnosta kuin historiastakin. Osaan esitellä asiat kiinnostavalla tavalla, kertomalla tarinoita ja hämmästyttäviä faktoja.

Minulta löytyy myös paljon pätevyyksiä ja todistuksia:

 

 • Ensiaputaidot
 • Hygieniapassi
 • Matkailualan turvallisuuspassi
 • Anniskelupassi

Järjestän omia retkiä ja matkoja, mutta minua voi kysyä myös oppaaksi tai matkanjohtajaksi ulkopulisen tahon järjestämille reissuille!

Haluatko ottaa yhteyttä? Tavoitat minut parhaiten WhatsApilla tai sähköpostilla!

Minä sisällöntuottajana = matkailualaan erikoistunut kainuulainen sisällöntuottaja

 

Perustin ensimmäisen blogini 6 vuotta sitten. Nyt voin tuumata, että olin tuolloin täysin pihalla sisältömarkkinoinnin saloista. Blogiani markkinoidakseni aloin käymään erilaisia kursseja ja valmennuksia. Nykyisin olen matkailualaan erikoistunut sisällöntuottaja. Olen parhaimmillani seuraavien asioiden parissa:

 • Hakukoneoptimointi
 • Valokuvaus
 • Kiinnostavat blogiartikkelit, jotka näkyvät hyvin Googlessa
 • Somesisällöt, joita jaetaan

 

Kirjoittamani blogiartikkelit ovat monipuolisia – en kirjoita pelkästään päiväkirjamaista raporttia kokemistani asioista, vaan tykkään mennä syvemmälle. Mielestäni tärkeintä on antaa lukijalle hyödyllistä ja kiinnostavaa tietoa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kirjoitan esimerkiksi aiheen historiasta sekä upotan artikkeliin hyödyllisiä linkkejä, joista lukija saa esimerkiksi navigointiohjeet tai vieläkin enemmän tietoa.

Tarjoan näkyvyyttä KoeKainuu -sivustolla, mutta voin tuottaa markkinointimateriaalia myös sinun yrityksesi nettisivuille, someen tai vaikka uutiskirjeisiin. Voin myös rakentaa sinulle kotisivut alusta alkaen. Kysy rohkeasti tarjousta!

Blogiartikkelit alkaen 189 €/kpl

Somepäivitykset alkaen 12,90 €/kpl

Nettisivut alkaen 700 €

Hintoihin lisätään alv

 

 

Katso työnäytteitäni klikkaamalla logoa!