Koe Kainuu on minulle tapa ilmaista itseäni ja tehdä asioita, jotka ovat minulle tärkeitä. Tahdon tehdä Kainuuta tunnetuksi upeana lomakohteena. Myös vastuullisuus on minulle tärkeää ja tällä sivulla kerron, millä tavalla Koe Kainuu -toiminimi on vastuullinen.

Kerttu

Koe Kainuu osallistuu omalta osaltaan kainuulaisen luonnon suojeluun

Oletko huomannut, että esimerkiksi hömötiaisia näkyy nykyisin huomattavasti vähemmän kuin ennen? Syynä monien lajien katoon on vanhojen metsien vähäinen määrä.

Yksi Koe Kainuun näkyvimpiä vastuullisuustekoja on vuosilahjoituksen tekeminen Luonnonperintösäätiölle. Lahjoitusrahoilla säätiö ostaa metsä- tai suoalueita suojeltavaksi. Tällä on vaikutuksia sekä ilmastoon että paikan eliölajistoon. Suojelluilla alueilla elää paljon lajeja, jotka eivät pystyisi menestymään talousmetsässä.

Vuonna 2021 ensimmäinen lahjoitus annettiin Puolangan Teerisuon suojeluun.

Lahjoitukseen päätyy 1 % Koe Kainuu -toiminimen tuotoista. Tuotot tulevat blogin mainoksista, järjestämistäni retkistä sekä ulkopuolisille tekemästäni sisällöntuotannosta.

Ensimmäinen lahjoitus tehtiin joulukuussa 2021. Kainuussa on runsaasti erilaisia Luonnonperintösäätiön kohteita ja lahjoituksen saajasta äänestettiin KoeKainuu.fi -Facebooksivulla. Lukijat äänestivät Puolangan Teerisuon laajentamisen puolesta. Koe Kainuun lahjoituksella saatiin suojeltua 650 m2 lisää suota.

Vuoden 2022 lahjoituksen äänestyksessä Puolangan Teerisuo ja Tulijoki saivat saman verran ääniä. Voittaja selvitettiin arpomalla ja näin suojeltavaksi päätyi 120 m2 kainuulaista ikimetsää Tulijoella.

Kannustan sinuakin osallistumaan omalta osaltasi luontokadon torjuntaan! Lahjoita suoraan Luonnonperintösäätiölle tai käytä KoeKainuun palveluita. 🙂

Muita vastuullisuustekoja

Blogi

  • Blogiartikkeleissa kannustetaan ihmisiä vastuulliseen retkeilyyn, esimerkiksi muistuttamalla luonnonsuojelualueiden säännöistä
  • Kannustetaan ihmisiä lomailemaan kotimaassa
  • Hyväksytään yhteistyöehdotuksia vain kainuulaisilta yrityksiltä
  • Blogijutut kirjoitetaan läppärillä, joka latautuu tuulivoimalla

Ohjelmapalvelut

  • Työvälineet ostetaan mahdollisuuksien mukaan käytettynä tai tehdään itse kierrätysmateriaaleista
  • Retkiruoka-astioina käytetään kotimaisia ja ekologisia Kupilka -tuotteita
  • Ruokatarvikkeet pyritään hankkimaan paikallisista kaupoista ja ostoskoriin valitaan mahdollisimman lähellä tuotettuja elintarvikkeita
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.