Roukonpuron ranta on yksi Kuhmon parhaimpia luonnon uimapaikkoja. Roukonpurolta löydät satoja metrejä hiekkaista rantaviivaa. Paikka sopii mainiosti myös lapsille.

Missä?

Roukonpuron ranta löytyy n. 20 km Kuhmosta länteen, läheltä Syväjärven virkistyskalastusaluetta.

Google maps.

Tien loppupäässä on paikka, johon mahtuu 2-3 autoa. Huomaa, että Roukonpurontie on etenkin lopussa todella möykkyinen ja kuoppainen! Paikalle pääsee normaalilla henkilöautolla, kun ajelee varovasti, mutta matalapohjaisella autolla ei.

Roukonpuro kesällä
Roukonpuro

Historiaa

Roukonpuron uimaranta saa nimensä purosta, joka laskee rannalle Syväjärvestä. Rannalla on myös Eksyneenniemi, joka on on ollut kivikautinen asuinpaikka.

Palvelut

Rannalla ei ole juuri palveluita. Uimakoppi löytyy, mutta sekin joutuu usein ilkivallan kohteeksi. Viereisellä Syväjärven virkistyskalastusalueella palveluita on enemmän, siellä voit käydä kesäisin kahvilla, vuokrata mökin, tai majoittua karavaanariparkissa.

Rannalla ei ole nuotiopaikkaa, eikä sinne saa tehdä omia nuotioita. Syväjärveltä tulipaikkoja löytyy useampi. Jätehuoltoa ei ole, viethän roskasi mukanasi pois.

Roukonpuron hiekkaranta ja Ontojärvi

Roukonpuron ranta sopii mainiosti myös lapsille

Tämä ranta saa lapset taatusti innostumaan. Matalassa, hiekkapohjaisessa järvessä kelpaa polskia. Paikalla olevassa kivimuodostelmassa seikkailusta nauttivat taatusti kaikenikäiset.

Täällä riittää tilaa. Rantaviiva jatkuu Eksyneenniemen toisella puolella satoja metrejä!

Kivipaasia ja hiekkarantaa Ontojärvellä

Rannalle voi myös patikoida Syväjärveltä polkua pitkin. Mikäs sen virkistävämpää, kuin kävellä metsäistä polkua rannalle piknikille ja uimaan!

Ranta on syrjäisen sijaintinsa takia erittäin rauhallinen. Usein paikan saakin kokonaan itselleen.

Puiden varjossa hengailua

Käy ihastumassa tähän Kuhmon omaan pieneen paratiisiin!

Haluatko rannalle, joka on lähempänä Kuhmon keskustaa? Tutustu Harakkasaareen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.