Liukulumikenkäily on mainio harrastus, jonka parissa näet upeita maisemia, koet vapauden tunteen päästessäsi minne vain ja kohotat kuntoasi. Kuhmo on mainio paikka liukulumikenkäilyyn; meillä riittää lunta ja erilaisia maastoja.

Tässä artikkelissa esittelen muutaman mainiosti liukulumikenkäilyyn sopivan retkipaikan. Potentiaalisia paikkoja on kuitenkin paljon muitakin! Katso esimerkiksi Luonnossa Kuhmossa -esite löytääksesi lisää kohteita.

❄️ Tiesithän, että KoeKainuu vuokraa liukulumikenkiä Kuhmon keskustassa? Lue lisätietoa täältä!

Mies talvisessa metsässä liukulumikenkien ja kameran kanssa
Harrastatko valokuvausta? Liukulumikenkien avulla pääset kuvaamaan koskemattomia hankia!

1. Harakkasaari – helppo kohde lähellä keskustaa

Sijainti maastokartalla

Sijainti mapsissa

Harakkasaari on mainio kohde sinulle, joka kokeilet liululumikenkiä ehkä ensimmäistä kertaa ja tahdot tehdä helpon retken. Täällä voit testata voimiasi: hiihdä ensin parkkipaikalta noin yksi kilometri saaren nuotiopaikalle ja jatka järvenselkää myöten kauemmaksi, oman jaksamisesi mukaan tai tutkaile saaren maastoja.

Lue lisää Harakkasaaresta täältä

2. Lentuankoski ja Kallioniemi – laavulle evästelemään vanhaa metsätietä pitkin

Sijainti maastokartalla

Sijainti mapsissa

Mitä jos hiihtäisit Lentuankoskelta Kallioniemeen ja takaisin? Reitti kulkee vanhaa metsäautotietä pitkin, hyvin tasaisessa maastossa. Toki voit halutessasi hiihtää myös umpimetsän läpi. Koskelta niemeen tulee matkaa noin kaksi kilometriä. Kallioniemen laavulla voit pitää eväshetken. Jos jalat väsyivät, sujuu paluumatka kevyesti omia jälkiä latuna käyttäen.

Lue lisää Lentuankoskesta täältä

3. Syväjärvi – paljon taukopaikkoja ja mainiot kalastusmahdollisuudet

Sijainti maastokartalla

Sijainti mapsissa

Syväjärvellä pääset hiihtämään mäntykankaalla, osittain mäkisessäkin maastossa. Järven ympäri voit tehdä ympyrälenkin ja taukopaikkoja riittää.

Syväjärvi sopii mainiosti myös pitempään viipymään. Paikka on erityisesti pilkkijöiden mieleen, sillä järveen on istutettu kirjolohta. Järven rannalla on neljä vuokramökkiä, kota sekä sauna. Vietä virkistävä talviloma hiihdellen ja kalastellen Syväjärvellä!

Lue lisää Syväjärvestä täältä

4. Sininen polku – helppoa kulkua kauniilla mäntykankaalla

Sijainti maastokartalla

Sijainti mapsissa

Sininen polku löytyy Kekkostien varresta. Tämä reitti kulkee harjun päällä mäntymetsässä. Mäntymetsät ovatkin mainioita paikkoja liukulumikenkäilyyn, sillä niillä ei kasva juurikaan vesakkoa, johon liukulumikengät sotkeutuisivat. Täällä pääset myös kokeilemaan mäenlaskua harjulta alas!

Haluatko seikkailla alueella useamman päivän ja käydä ehkä pilkillä ja saunassakin? Sinisen polun läheltä löytyy myös vuokratupa.*

*mainoslinkki

Lue lisää Sinisestä polusta täältä

5. Teerisuo-Lososuo – koskemattomia metsiä ja upea suo

Sijainti maastokartalla

Sijainti mapsissa

Soilla liukulumikenkäily on lystiä! Tasaisessa maastossa on helppoa ja turvallista kulkea sekä pääset tutkimaan alueita, joille et normaalisti pääsisi sulan maan aikaan. Varo – joskus saatat säikähtää kiepistä pois lennähtäviä teeriä!

Teerisuo-Lososuolla pääsette hiihtelemään ikivanhoissa kuusikoissa sekä suolla. Laavulla tai nuotiopaikalla voitte pitää eväshetken.

Lue lisää Teerisuo-Lososuosta täältä

KoeKainuu toivottaa mahtavia retkihetkiä! Jaa artikkeli myös talviulkoilusta tykkääville kavereillesi!