*Artikkeli sisältää Lomarenkaan mainoslinkkejä. Kun varaat mökin linkin kautta, et maksa enempää kuin muutkaan, mutta KoeKainuu saa pienen komission. Kiitos kun tuet KoeKainuun toimintaa!

Mikäpä veisi stressin pois paremmin, kuin kunnon patikka- tai kalareissu erämaassa? Kainuusta löydät todella monipuolisia luontopaikkoja. KoeKainuu suosittelee vuokraamaan tukikohdaksi eräkämpän. Esittelemme ensimmäiseksi Suomussalmen Yli-Vuokin kämpät.

Yli-Vuokin virkistyskalastusalue

Yli-Vuokki sijaitsee Suomussalmen kunnan kaakkoisosassa, lähellä rajavyöhykettä. Kartta.

Ylivuokki tekee vaikutuksen monipuolisilla kalastusmahdollisuuksillaan. Valitse, kalastatko mieluiten järvillä, koskilla vai lammilla!

Alue tunnetaan erityisesti valtavan kokoisista ahvenistaan, mutta koukkuun tarttuu myös mm. taimenia ja harjuksia. Lue lisää alueen kalastusmahdollisuuksista Kalalla Kainuussa -sivustolta.

Yli-Vuokin eräkämpät – edullinen mökkimajoitus Suomussalmella

1. *Juurikkaniva

Tämä erikoinen laavumökki sopii yksinäiselle kulkijalle, tai pariskunnalle. Ulkona vietetyn päivän jälkeen voit saunoa hirsisaunassa ja sen jälkeen vetäytyä laavun takaosaan tehtyyn pieneen tupaan yöunille.

Saat myös rannalla olevan veneen käyttöösi.

*Katso lisätiedot ja varaa.

2. *Saapaskoski

Haluatko lähteä eräilemään vähän isommalla porukalla? Silloin valintasi on Saapaskosken eräkämppä. Kämppään mahtuu jopa 20 henkilöä!

Varustukseen kuuluu myös mm. hirsisauna, vene ja savustuslaatikko. Arvosteluissa kehutaan saunan tarjoavan hyvät löylyt.

*Katso lisätiedot ja varaa.

3. *Paasonkoski

Tähän yhden huoneen hirsikämppään mahtuu jopa kuusi henkilöä! Kuten kämpän nimestä voikin päätellä, tästä ei ole pitkä matka koskelle.

Tämä mökki sopii mainiosti myös lapsiperheille, lapsiystävällisen uimarantansa takia. Saunomaankin pääsee, hirsisaunaan.

*Katso lisätiedot ja varaa.

4. *Tärppitupa

Tämä mökki sijaitsee Saarijärven rannalla. Kämppään mahtuu kuusi henkilöä.

Paasonkosken tapaan myös tämän mökin uimarantaa kehutaan lapsiystävälliseksi. Hirsisaunassa voit karistaa päivän pölyt pois.

*Katso lisätiedot ja varaa.

Kansikuva: LUM3N/Pixabay