*Artikkeli sisältää Lomarenkaan mainoslinkkejä. Kun varaat mökin linkin kautta, et maksa enempää kuin muutkaan, mutta KoeKainuu saa pienen komission. 1% Koe Kainuu -toiminimen tuotoista lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle. Kiitos kun tuet KoeKainuun toimintaa!

HUOM! Osa Yli-Vuokin alueen kämpistä, kuten Juurikkanivan ja Saapaskosken mökit on myyty, eikä niiden vuokrausmahdollisuuksista ole toistaiseksi tietoa. Esittelemme tällä hetkellä vuokrattavissa olevat kämpät ja päivitämme artikkelia, jos lisää ilmestyy vuokrattavaksi.

Mikäpä veisi stressin pois paremmin, kuin kunnon patikka- tai kalareissu erämaassa? Kainuusta löydät todella monipuolisia luontopaikkoja. KoeKainuu suosittelee vuokraamaan tukikohdaksi eräkämpän. Tässä artikkelissa esitellään Suomussalmen Yli-Vuokin majoitusmahdollisuuksia.

Yli-Vuokki on monipuolinen eräkohde

Yli-Vuokki sijaitsee Suomussalmen kunnan kaakkoisosassa, lähellä rajavyöhykettä. Kartta.

Patikoija suuntaa tutkailemaan erittäin mielenkiintoisen historian omaavaa Vienan reittiä. Yli-Vuokki tekee vaikutuksen myös monipuolisilla kalastusmahdollisuuksillaan. Valitse, kalastatko mieluiten järvillä, koskilla vai lammilla!

Alue tunnetaan erityisesti valtavan kokoisista ahvenistaan, mutta koukkuun tarttuu myös mm. taimenia ja harjuksia. Lue lisää alueen kalastusmahdollisuuksista Kalalla Kainuussa -sivustolta.

Yli-Vuokin eräkämpät – edullinen mökkimajoitus Suomussalmella

1. *Paasonkoski – tunnelmallinen hirsikämppä mahtavalla saunalla

Tämän hirsituvan parikerrossänkyyn ja levitettävälle sohvalle sopii nukkumaan jopa 6 henkilöä.

Kämpässä ei ole sähköjä. Valaistus toimii nestekaasulla, toki voit istua nauttimassa erätunnelmasta myös kynttilänvalossa. Ruoanlaitto hoituu keittonurkkauksen kaasukeittimellä tai vaihtoehtoisesti nuotiolla. Huom! Kämpässä on kaivo, mutta juomavesi kannattaa ottaa läheisestä lähteestä, sillä kaivovettä ei ole tutkittu.

Peseytyminen onnistuu mukavasti hirsisaunassa, jonka löylyjä useampikin arvostelija kehuu todella hyviksi. Pääset lukemaan lisää arvosteluita* mökin esittelysivulta. Saunasta pääset myös uimaan omaan rantaan. Pesuvedet kannetaan joko järvestä tai omasta kaivosta.

Metsästys ja kalastus

Paikka sopii mainiosti metsästäjälle ja kalastajalle. Kämppä sijaitsee keskellä Yli-Vuokin virkistyskalastusaluetta. Omasta rannasta pääset vuokraan kuuluvalla soutuveneellä järvelle kalastamaan ja koskikin on kävelymatkan päässä.

Myös itä-Suomussalmen metsästysmaat aukenevat kämpän ympärillä.

Kalastusalue: 5505 Yli-Vuokki, pienriista-alue: 5604 Itä-Suomussalmi

*Klikkaa tästä tutustuaksesi tarkemmin

*Domnan pirtti – nykyaikainen hirsimökki isommillekin porukoille

Domnan pirtti sijaitsee aivan itärajan tuntumassa Kuivajärvellä.

Järjestä ikimuistoiset sukujuhlat tai hirvipeijaiset Domnan pirtillä

Kämppä sopii isoillekin porukoille. Oleilemaan mahtuu jopa 50 henkilöä, mutta nukkumapaikkoja on kymmenelle. (5 makuuhuonetta, joista kussakin 2 sänkyä.) Täällä on hyvä viettää esimerkiksi hirvipeijaisia tai sukujuhlia. Erikseen tilaamalla paikalliset yrittäjät voivat järjestää teille pito- ja ohjelmapalveluita.

Arvosteluissa kehutaan, että mökistä löytyy paljon astioita ja ruoanlaittovälineitä isommallekin porukalle. Käy lukemassa lisää arvosteluita* mökin esittelysivulta.

Domnan pirtistä löytyy monia mukavuuksia, joita ei ole ihan jokaisessa mökissä; pesuhuoneessa on poreallas, ulkona taas kylpypalju. (Paljun käytöstä lisämaksu 50 €) Karaokelaitteet ja pokeripöytä tuovat lisäviihdettä juhliin.

Retkeily, metsästys ja kalastus

Pirtin lähellä on paljon mahdollisuusia retkeilyyn. Vienan reitti, Itärajan retkeilyreitti sekä Murhisalon luonnonsuojelualue ovat lähellä.

Vuokraan kuuluvalla soutuveneellä voit lähteä kalalle vaikka omasta rannasta, mutta jos kaipaat vaihtelua, voit suunnata Yli-Vuokin virkistyskalastusalueelle. Mökin pihalla on myös kalanperkauspöytä.

Saunat

Domnan pirtiltä löytyy kaksikin saunaa; sähkösauna sisällä sekä puulämmitteinen rantasauna, johon kuuluu myös takkatupa sekä katettu kuisti.

*Klikkaa tästä tutustuaksesi tarkemmin

Kansikuva: Lum3n/Pixabay

Mökkejä muualla Kainuussa:

Hiidenportin kansallispuiston eräkämpät

Paljakan mökit

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.