*Yhteistyössä Wild Defi

Tahtoisitko tutustua Kainuun luontokohteisiin, mutta se ei ole mahdollista esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauden vuoksi? Anna Wild Defin viedä sinut metsään virtuaalisesti!

Mikä?

Wild Defin takana on kohta luonto-ohjaajaksi valmistuva kuhmolainen Hanna Vuorinen.

Retkeilyn lisäksi Hanna harrastaa tietokonepelejä ja hänellä olikin ennen tapana tehdä niitä livelähetyksiä. Luonto-ohjaajakoulun yrittäjäkurssilla heräsi ajatus lähetysten viemisestä metsään, sekä harrastuksen muuttamisesta yritystoiminnaksi.

Nyt Wild Defi on yritys, jonka palvelut on suunnattu erityisesti erityisryhmille. Päätuotteena ovat livelähetykset ja eräilyvideot, joilla pääset Hannan mukaan retkelle virtuaalisesti, mutta opastusta ja apua kulkemiseen on mahdollista saada myös kasvokkain.

Eräopastusta erityisryhmille Kuhmossa

Tahtoisitko tulla lomailemaan Kuhmoon, mutta avustajasi ei pääse mukaan? Wild Defi järjestää opastusta myös ”oikeassa elämässä.” Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro, missä tahtoisit vierailla, tai anna vaihtoehtoisesti Hannan ehdottaa sinulle vierailukohteita. Saat mukaasi avustajana toimivan oppaan.

Ota yhteyttä ja varaa oma opastuksesi!

Esimerkiksi Kuhmon Lentuankoskea on mahdollista ihastella pyörätuolistakin käsin.

Wild Defi kokemuksia

Sain Hannalta testiin pari hänen tekemäänsä videota, Kuhmon Syväjärveltä, sekä Kuhmon Jauhovaaralta.

Molempien videoiden kesto oli noin puoli tuntia, mikä on mielestäni juuri sopiva. Videoilla kierretään muutamien kilometrien mittaiset reitit. Oli mukava, että videoiden alussa katsottiin päivän reitti kartalta.

Kamera kuvaa suurimman osan ajasta suoraan eteenpäin, jolloin on helppo kuvitella olevansa oikeasti paikan päällä kävelemässä. Vaihtoehtoisesti voit kuvitella olevasi pieni Peukaloinen Hannan taskussa!

Matkan varrella pysähdellään paljon ihmettelemään kaikenlaista luonnosta löytyvää, kuten vaikkapa erikoisia puita. Hannan rauhallista kerrontaa on mukava kuunnella ja itsekin opin videoilta uusia asioita, vaikka olen myöskin ammatiltani luonto-ohjaaja.

Maisemapaikoilla pysähdytään hiukan pidemmäksi aikaa, jotta näkymää ehtii ihastelemaan rauhassa.

Videot oli leikattu hyvin, ne eivät edenneet mielestäni liian hätäisesti, eivätkä liian hitaastikaan.

Näistä kahdesta kohteesta Jauhovaara oli itselleni vieras paikka ja videolta sainkin mukavasti tietoa, että millainen reitti siellä oikein odottaa. Esimerkiksi aloitteleva vaeltaja voikin ostaa videon itselleen suunnitteluavuksi.

Retkeile ilman hyttysiä livelähetyksen avulla

Katsoin myös Hannan livelähetystä Kuhmon Siniseltä polulta. Polkuihin pääsi tutustumaan perusteellisesti, sillä lähetys kesti kaksi tuntia! Voit katsoa lähetyksen jälkikäteen täältä.

Koulutetun oppaan järjestämästä lähetyksestä oppii kaikenlaista uutta ja näkee kauniita maisemia. Hyttysiäkään ei tarvitse huitoa. Hannan jutustelutyyli on mukavan rauhoittava ja chatin avulla voi kommunikoida hänellekin päin.

Virtuaalinen retki olisi varmasti kaunis lahja henkilölle, jolla ei ole muuten mahdollisuuksia päästä käymään metsässä. Wild Defin takana onkin hieno ajatus päästää kaikki nauttimaan luonnon kauneudesta.