Kuhmon Syväjärvi on mainio kalastus- ja retkipaikka kaikenikäisille kulkijoille. Helppokulkuisessa maastossa on hyvä nauttia luonnon rauhasta. Järvestä saatat napata mukaasi vaikkapa kirjolohen!

Syväjärven kesäkahvila
Kesäisin Syväjärvellä palvelee myös 4H-yhdistyksen kesäkahvio

Missä

Syväjärvi sijaitsee 20 kilometriä Kuhmon keskustasta luoteeseen, kohti Sotkamoa.

Kartta

Kalalle vaikka lenkkarit jalassa

Kalastajan koukkuun voi tarttua kirjolohi, siika, ahven tai harjus. Järveen istutetaan kalaa säännöllisesti ja siellä kalastamiseen tarvitset erillisen luvan. Luvan voit ostaa Eräluvat -verkkosivulta, puhelinpalvelusta ( 020 69 2424 ) tai paikan päältä automaatista, joka toimii kolikoilla.

Syväjärvellä et tarvitse erikoisia kalastusvarusteita. Ympäri järveä löytyy heittopaikkoja, joille pääset pitkospuita pitkin kuivin jalkinein.

Keskemmälle järveä pääset vuokrattavalla soutuveneellä. Lisätietoa veneiden vuokrauksesta löydät Luontoon.fi -sivulta.

Syväjärven helpot reitit houkuttelevat retkeilemään

Järven ympäri kulkee sinisillä merkeillä merkattu polku, joka on noin viiden kilometrin mittainen. Polku kulkee enimmäkseen kuivassa harjumaastossa. Vastaan tulee myös soisia osia, mutta niihin on rakennettu pitkospuut.

Syväjärven retkeilypolkua

Järveä on hyvä lähteä kiertämään lastenkin kanssa, sillä reitin voi puolittaa järven yli menevän kävelysillan avulla. Taukopaikkoja on tiheässä; matkan varrelta löytyy kolme tulipaikkaa, yksi laavu, sekä vuokrakota.

Syväjärven laavu
Syväjärven laavu

Järven kaakkoiskulmassa reitti kulkee hetken yksityishenkilön mailla. Älä siis mene haahuilemaan siellä olevan mökin pihamaalle! Kyseisessä kulmassa on myös pieni hakkuuaukio, jonka kohdalla polku katoaa hetkeksi, mutta löydät sen kyllä uudelleen, kun seurailet järven rantoja.

Lähistöltä löytyy myös Roukonpuron upea uimaranta, jolle voit kävellä Syväjärveltä polkua pitkin. Huomaa, että kyseistä polkua ei huolleta.

Majoitu asuntoautossa, mökissä tai teltassa

Telttailijoille ja karavaanareille on osoitettu omat alueensa. Jokamiehenoikeudella telttailu on sallittua myös alueen tulipaikoilla ja laavulla, mutta Metsähallitus suosittelee telttailemaan teltta-alueella.

Paikalta löytyy myös neljä vuokramökkiä ja sauna.

Tervetuloa ihastumaan tähän kalastajien suosikkikohteeseen!

Kuhmossa riittää erinomaisia kalapaikkoja. KoeKainuu suosittelee tutustumaan myös Lentuankoskeen ja Pajakkakoskeen!