Revontulimetsästäjä -kurssit

Saitko taas kuulla taivaalla roihunneista revontulista vasta jälkikäteen? Tai ehkä onnistuit näkemään ne, mutta kun yritit ottaa kuvaa, sait aikaiseksi pelkkää suttua?

 

 

Nämä ovat aivan tyypillisia ongelmia aloittelevalle revontuliharrastajalle, mutta ei hätää: KoeKainuu -blogin Kerttu on kokenut revontulikuvaaja, joka on työskennellyt vuosia revontulioppaana Lapissa. Nyt hän haluaa jakaa salaisuutensa sinun kanssasi!

Kahden tunnin pakettiin mahtuu rutkasti asiaa. Opit mm:

  • Ennustamaan revontulien ilmestymisen jopa kymmenen minuutin tarkkuudella
  • Ymmärtämään revontulien syntymekanismin sekä ”lukemaan” revontulia
  • Valitsemaan kauneimmat kuvauspaikat sekä säätämään kamerasi asetukset kohdilleen

 

Kurssien pitopaikkana on pääasiassa Kuhmo, mutta voit tiedustella, josko kurssia voisi järjestää muuallakin. Etäkurssit onnistuvat myös, lisää tietoa alempana.

Kenelle revontulikurssi sopii?

 

Tämä kurssi sopii kenelle tahansa, joka on kiinnostunut yökuvauksesta ja revontulista. Kursseilla on ollut sekä kokeneita valokuvaajia, kuin myös ihmisiä, jotka haluavat vain katsella revontulia.

Saat parhaan hyödyn kurssista, jos omistat järjestelmäkameran. Älä välitä, vaikket olisi koskaan kokeillut kamerasi manuaaliasetuksia, tulet oppimaan ne kurssin aikana! Myös älypuhelimella on mahdollista saada revontulikuvia, mutta puhelinmallien välillä on suuria eroja.

Kiitos paljon Kerttu erinomaisesta kurssista eilen! Teoriaosuus oli mielenkiintoinen, tärkeimmät kuvausasetukset käytiin perusteellisesti läpi ja vielä illan huipennuksena saimme nähdä revontulet Kuivajärven yllä 🤩

Kati

Hauska kurssi sopii vaikkapa viikonlopun ohjelmanumeroksi!

Kukaan ei ole koskaan taatusti nukahtanut turistioppaan pitämällä luennolla. Asiat selitetään helposti ymmärrettävästi, rempseällä otteella. Kurssilaiset saavat keskeyttää ja kysellä/kommentoida milloin tahansa. Kirsikkana kakun päällä kuulette tarinoita turistien kanssa sattuneista kommelluksista!

Tilatkaa yksityiskurssi vaikkapa kameraporukalle tai kavereiden kesken!

Revontulikurssi + käytännön harjoittelu 3 – 4 h

Pidämme ensin sisätiloissa kahden tunnin teoriaosuuden, jonka jälkeen menemme ulos kokeilemaan yökuvausta käytännössä.

Hyvällä tuurilla pääsemme kuvaamaan revontulia, muussa tapauksessa kuvaamme tähtitaivasta tai valomaalauksia.

Tämä kurssi voidaan järjestää joko vuokratussa kokoustilassa tai asiakkaan omissa tiloissa.

Minimi ryhmäkoko: 4 hlö

Hinta: 45 – 60 €/hlö

 

Revontulikurssi 2 h

Kahden tunnin teoriaosuuden aikana opit ennustamaan ja valokuvaamaan revontulia. Voit ottaa kamerasi mukaan ja voimme katsoa, kuinka sen asetukset säädetään, mutta ulkoharjoittelun hoidat omatoimisesti silloin kun sinulle sopii.

Tämä kurssi voidaan järjestää joko vuokratussa kokoustilassa tai asiakkaan omissa tiloissa. Myös etäkurssi teamsin välityksellä onnistuu.

Minimi ryhmäkoko: 4 hlö

Hinta: 25 – 40 €/hlö

Kurssin sisältö tarkemmin:

  • Mistä revontulet tulevat? Pieni katsaus avaruusfysiikkaan, kansanomaisesti selitettynä.
  • Kuinka revontulia ennustetaan? Opi lukemaan satelliittidataa, niin osaat olla ulkona oikeaan aikaan.
  • Millainen on hyvä paikka revontulien katseluun? Löydä kauneimmat kuvauspaikat käyttämällä apuna netistä löytyviä palveluita.
  • Millaiset asetukset kameraan pitää laittaa? Katsotaan yhdessä, kuinka juuri sinun kamerasi säädetään kohdilleen. Opit myös, miten asetukset laitetaan eri tavalla erilaisille revontulityypeille.
  • Harjoittelua ulkona. Kurssipaikka pyritään valitsemaan niin, että siellä on mahdollista nähdä revontulia. Teoriaosuuden jälkeen siirrymme ulos kokeilemaan oppimiamme asioita.
  • Millaista on revontulioppaan työ? Tietotulvan välissä on hauska kuulla pieniä kevennyksiä. Kouluttaja maustaa luentoaan omilla tositarinoillaan kokemistaan kommelluksista.
  • Lunttilappu sähköpostiin kurssin jälkeen. Saat kurssin suoritettuasi sähköpostiisi lunttilapun, jossa kerrataan mittareiden lukemista, sekä kameran asetuksia.

Olipa hieno ilta, kiitos kurssista! Suosittelen kaikille, ketä aihe vähänkin kiinnostaa.

Miia

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.