Suunnitteletko lomaa Paljakassa, mutta vuokramökki tai lomahuoneisto on vielä hakusessa? Vaihtoehtojen selaaminen on vaivalloista. Tällä sivulla näet perustiedot Paljakan mökeistä ja lomahuoneistoista yhdellä kertaa!

*Artikkeli sisältää Lomarenkaan mainoslinkkejä. Kun varaat mökin linkin kautta, et maksa sen enempää kuin muutkaan, mutta KoeKainuu saa pienen komission. 1% Koe Kainuu -toiminimen tuotoista lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle. Kiitos kun tuet KoeKainuun toimintaa ja kainuulaisen luonnon monimuotoisuutta!

Paljakka on mainio mökkeilykohde

Paljakka on pieni Puolangalla sijaitseva hiihtokeskus. Paikka sopii erityisesti rauhallista luonto- ja laskettelulomaa etsivälle, hurjana bilepaikkana Paljakkaa ei niinkään pidetä. Täältä et löydä suuria hotellikomplekseja. Paljakan vuokramökit sijaitsevat rauhallisilla, suojaisilla paikoilla.

Aamukahvi parvella lumista metsää katsellen rentouttaa. Kuvan mökki on *Lomapesä 10B.

Hiihtokeskuksessa pääset laskettelemaan, keilaamaan ja syömään sekä vuokraamaan välineitä retkille. Lähellä hiihtokeskusta on myös Rakennusjärvi, joka tunnetaan hyvänä kalapaikkana. Halutessasi voit tehdä päiväreissun myös Ukkohallan hiihtokeskukseen, jonne ajaa Paljakasta parissakymmenessä minuutissa.

Luontoretkeilijä voi vierailla esimerkiksi Paljakan luonnonpuistossa tai Mustarindan näkötornilla ja luontopolulla. Myös Kainuun komeimmat vesiputoukset, Hepoköngäs ja Komulanköngäs ovat lähellä.

Erilaisten mökki- ja loma-asuntovaihtoehtojen selaaminen voi tuntua vaivalloiselta ja Paljakassa vaihtoehtoja riittää. Tästä artikkelista löydät mökkejä, jotka ovat maksimissaan 4 kilometrin päässä hiihtokeskuksesta. Mökit on listattu niin, että ensimmäisenä ovat hiihtokeskusta lähimpänä sijaitsevat majoitusvaihtoehdot ja etäisyys kasvaa alaspäin mentäessä.

Skivillas – modernit huoneistot keskeisellä paikalla

Etäisyys hiihtokeskukseen: 100 m

Lapsivarustelu: matkasänky lisämaksulla ennakkotilauksella, syöttötuoli ilmaiseksi ennakkotilauksella

Lemmikit: sallittu huoneistoissa 4 – 8

Skivillas -huoneistoista aukeaa kaunis näkymä Paljakkakeskuksen rinteisiin. Vuonna 2015 valmistuneissa huoneistoissa on raikas sisustus.

Paljakkakeskuksen aktiviteetit ovat kivenheiton päässä. Huoneistojen arvosteluissa joku kehuukin, että näin keskeiseltä paikalta lapset uskaltaa päästää rinteeseen keskenäänkin. Asuntoihin kuuluvissa kuivauskaapeissa saat kuivatettua kastuneet varusteet kätevästi.

Huoneistoja on saatavilla kaksioina ja kolmioina:

*SkiVilla 1: 6 + 2 hlö, *SkiVilla 2: 4 + 2 hlö, *SkiVilla 3: 4 + 2 hlö, *SkiVilla 4: 4 + 2 hlö, *SkiVilla 5: 6 + 2 hlö, *SkiVilla 6: 4 + 2 hlö, *SkiVilla 7: 4 + 2 hlö, *SkiVilla 8: 6 + 2 hlö

Paljakan Pirtit – hirsimökit keskellä kaikkea

Etäisyys hiihtokeskukseen: 200 m

Lapsivarustelu: *A1 & *A3: matkasänky ja syöttötuoli, *B5 matkasänky ja syöttötuoli saatavilla lisämaksusta ennakkotilauksella

Lemmikit: sallittu muissa paitsi *B4 -asunnossa


Paljakan Pirteiltä tulee matkaa hiihtokeskukseen vaivaiset 200 m. Myös Rakennusjärvi on 200m päässä toisella puolella. Aktiviteetteihin pääset suoraan ulko-ovelta, moottorikelkkareitti kulkee 100 m päässä ja hiihtohissille tulee 250 m matka.

Näissä kodikkaissa hirsimökeissä on hyvä perusvarustelu ja takkapuut sisältyvät mökkivuokraan jokaisessa huoneistossa. Arvosteluissa takapihaa kehutaan suojaisaksi, joten voitte ottaa vaikka lumikylvyn saunomisen lomassa. Asuntoja on eri kokoisia ja -näköisiä, katso tarkemmat tiedot ja kuvat kunkin huoneiston esittelysivulta.

*A1 – 2 + 4hlö, *A3 – 4 +4 hlö, *A4 – 2 + 3 hlö, *B4 – 6 + 2 hlö, *B5 – 6 + 2 hlö

Karhunpesät – suurten porukoiden suosikki

Etäisyys hiihtokeskukseen: 200 m

Lapsivarustelu: *B-asunnossa vakiovarusteena syöttötuoli ja matkasänky, *A ja *C -asunnoissa ne saa lisämaksusta ennakkoon tilaamalla

Lemmikit: sallittu

Karhunpesien jyhkeissä höylähirsihuoneistoissa on taattua hiihtokeskustunnelmaa. Huoneistot sopivat isommille porukoille, sillä niistä jokaiseen mahtuu vähintään 8 henkilöä.

Pitkien pöytien äärelle koko porukka mahtuu jakamaan kokemuksiaan aktiviteettientäyteisen päivän jälkeen. Hauska ilta jatkuu suuressa saunassa löylytellen.

*Karhunpesä A: 8 + 6 hlö, *Karhunpesä B: 8 + 2 hlö, *Karhunpesä C: 8 + 4 hlö

Lampitaival 6 – hirsihuoneistot isommillekin porukoille

Etäisyys hiihtokeskukseen: 300 m

Lapsivarustelu: pinnasänky ja syöttötuoli ennakkotilauksella lisämaksusta

Lemmikit: *A-puoli: sallittu lisämaksusta, *B-puoli: sallittu

Tämä höylähirrestä valmistettu paritalo sijaitsee 300 m päässä hiihtokeskuksesta sekä 500 m päässä kalastuspuistosta ja uimarannasta.

Näihin huoneistoihin mahtuu isompikin porukka. Alakerrassa on kaksi makuuhuonetta joiden sängyt saa erotettua, yläkerrassa tilava parvi. Mökkejä kehutaan tilaviksi ja rauhallisiksi, äänieristys kahden puolen välillä on kunnossa. Molemmilla puolilla on myös 2 WC:tä.

*6A: 8 hlö, *6B: 8 hlö,

Lake resort – tasokas mökki omalla ulkoporealtaalla

Etäisyys hiihtokeskukseen: 400 m

Lapsivarustelu: Lisämaksusta vuodesohvasta vuode alle 12 -vuotiaalle

Lemmikit: kielletty

Lake resortin uudenkarheat näköalamökit sijaitsevat huikealla paikalla Rakennusjärven rannalla. Tämä kohde sopii parhaiten romantiikkaa ja yhteistä aikaa hakeville pariskunnille.

Suurista ikkunoista näet ympäröivän luonnon, tähtitaivaan ja yöttömän yön. Mökin ehdoton helmi on suuri terassi ja yksityinen ulkoporeallas, jossa kelpaa istua vaikka viinilasillisen kanssa.

Lisämaksusta voit tilata aamiaisen mökkiisi tuotuna, soutuveneen ja sähköauton latauksen.

Lomarenkaan valikoimista löydät neljä Lake Resort -mökkiä. Kaikki mökit ovat kahdelle hengelle: *Mökki 1, *mökki 2, *mökki 3, *mökki 4

Kultapaljakka – rauhallisesti järven rannalla

Etäisyys hiihtokeskukseen: 400 m

Lapsivarustelu: pinnasänky ja syöttötuoli, matala uimaranta (yhteisranta naapureiden kanssa)

Lemmikit: *asunto 3: sallittu, *asunto 4: kielletty

Kultapaljakan parimökkien ikkunoista avautuu kaunis näkymä Rakennusjärvelle. Hyvinvarustellussa keittiössä ruoanlaitto sujuu mukavasti ja avotakassa roihuavaa tulta katsellessa mieli menee varmasti lomatilaan.

Huomaa, että parville portaat ovat jyrkät ja katto on matala, joten parvella nukkuminen ei sovi liikuntarajoitteisille.

*Kultapaljakka 3: 5 + 2 hlö, *Kultapaljakka 4: 6 + 2 hlö

Lampitaival 5 – suojaisa mökki Paljakan rinteiden lähellä

Etäisyys hiihtokeskukseen: 500 m

Lapsivarustelu: ei ole

Lemmikit: sallittu lisämaksusta

Tämä kaksikerroksinen 100 m2 laajuinen mökki sopii omaa rauhaa arvostavalle porukalle. Kolme makuuhuonetta, joissa jokaisessa parisängyt. Runsaspuustoisella tontilla saat nauttia omasta rauhasta, vaikka naapuri ei olekaan kaukana. *Arvosteluissa vuokralaiset kehuvat erityisesti mukavia nojatuoleja sekä kesällä erittäin tarpeellista ilmlämpöpumppua.

*Lue lisää

Kotipaljakka – mukavuutta Rakennusjärven kupeessa

Etäisyys hiihtokeskukseen: 1 km

Lapsivarustelu: *A1: pinnasänky kuuluu, syöttötuoli ennakkotilauksella lisämaksusta,* A2, *A3 ja *B6: pinnasänky ja syöttötuoli ennakkotilauksella lisämaksusta

Lemmikit: *A1, *A2 & *A3: kielletty, *B5 & *B6: sallittu

Nämä rivitalohuoneistot sijaitsevat kauniilla, rauhallisella paikalla Rakennusjärven rannalla. Pääset valaistuille ulkoilureiteille suoraan omasta pihasta.

*A1: 4 + 2 hlö, *A2: 2 + 2 hlö, *A3: 2 +2 hlö, *B5: 2 + 2 hlö, *B6: 2 +2 hlö

Lehtotuvat – hirsimökit omalla valaistulla pulkkamäellä

Etäisyys hiihtokeskukseen: 1 km

Lapsivarustelu: Pinnasänky ja syöttötuoli, taloyhtiön oma pulkkamäki

Lemmikit: *E: sallittu, *B2: kielletty

Lehtotupien mökit ja huoneistot sopivat erityisen hyvin lapsiperheille. Omassa valaistussa pulkkamäessä perheet pienimmät viihtyvät taatusti. Pihamaalta löydät myös grillikodan, jonka polttopuut kuuluvat mökkivuokraan.

Yhdyslatua pitkin pääset Paljakan latuverkostolle omasta pihasta.

*Lehtotuvat E: 4 + 4 hlö, *Lehtotuvat B2: 5 + 1 hlö

Paljarinne – omassa rauhassa

Etäisyys hiihtokeskukseen: 1 km

Lapsivarustelu: pinnasänky ja syöttötuoli ennakkotilauksella lisämaksusta

Lemmikit: kielletty

Tässä mökissä on erittäin kattava perusvarustelu, jonka lisäksi käytössäsi on suksienvoiteluhuone ja grillikota. Laduille pääset omasta pihasta yhdyslatua pitkin.

*Lue lisää

Paljakan loma-asunnot – mökit uimarannalla ja savusaunamahdollisuudellla

Etäisyys hiihtokeskukseen: 1 km

Lapsivarustelu: Asunto 8: pinnasänky ja syöttötuoli ennakkotilauksella veloituksetta. Matala ja kova uimaranta

Lemmikit: *Asunto 8: kielletty, asunnot *11 ja *12: sallittu lisämaksusta

Näissä hirsimökeissä ja -paritaloissa on kattava perusvarustelu. Vuokralaiset kehuvat erityisesti mökkien grillikotaa ja helppoa pääsyä laduille.

*Asunto 8: 4 hlö, *Asunto 11: 2 + 4 hlö, *Asunto 12: 2 + 4 hlö

Metsätähti – hirsimökki metsän keskellä

Etäisyys hiihtokeskukseen: 1,5 km

Lapsivarustelu: matkasänky ja syöttötuoli

Lemmikit: sallittu

Tämä kodikas ja edullinen hirsimökki sopii mainiosti esimerkiksi perheelle tai kaveriporukalle. Nukkumaan mahtuu yhteensä 6 henkilöä. *Arvostelijat kehuvat mökkiä kauniiksi ja rauhalliseksi sekä saunan löylyjä hyviksi.

*Lue lisää

Lomarivi – kodikkaat hirsihuoneistot luonnon rauhassa

Etäisyys hiihtokeskukseen: 2 km

Lapsivarustelu: pinnasänky ja syöttötuoli ennakkotilauksella lisämaksusta

Lemmikit: kielletty


Viihtyisät Lomarivi -hirsirivitalot sijaitsevat luonnon helmassa, 2 km päässä hiihtokeskuksesta. (Kävelytietä pitkin 1 km.) Lähin hiihtolatu kulkee vain 100 m päässä. Kodikkaissa puutaloissa on erinomainen hinta-laatusuhde.

*B1-asunnossa voit myös ladata sähköautoa.

*B1: 2 + 4 hlö, *C4: 2 + 4 hlö, *C5: 2 + 4 hlö

Miilumajat – parimökit luonnon helmassa

Etäisyys hiihtokeskukseen: 2 km

Lapsivarustelu: *B1 -asunnossa on syöttötuoli, pinnasänky lisämaksusta. *A1 ja *A2-asunnoissa sekä pinnasänky että syöttötuoli lisämaksulla

Lemmikit: *A1 ja *B1: kielletty, *A2: sallittu

Miilumajat sijaitsevat rauhallisella paikalla kauniissa metsämaisemassa 2 km päässä hiihtokeskuksesta. (Kävelytietä pitkin vain 1 km) Latuverkosto kulkee aivan mökkien vierestä. A1 -asuntoa on remontoitu vuonna 2018.

*A1: 4 + 2 hlö, *A2: 4 + 2 hlö, *B1: 6 + 2 hlö

Loppiaiskaari 5 – viihtyisä paritalohuoneisto rauhallisella paikalla

Etäisyys hiihtokeskukseen: 2 km

Lapsivarustelu: ei ole

Lemmikit: sallittu

Tähän pyöröhirsiseen huoneistoon talvikaudella majoittuessasi saat kaupan päälle kaksi hissilippua! Makuuhuoneessa parisänky, lisäksi parvelle mahtuu kolme nukkujaa. Lämpimässä varastotilassa voit säilyttää suksiasi ja muita välineitäsi.

*Lue lisää

Kuusipirtti – valoisa hirsihuoneisto

Etäisyys hiihtokeskukseen: 2,6 km

Lapsivarustelu: pinnasänky, syöttötuoli sekä turvaportit portaissa

Lemmikit: sallittu


Valo tulvii korkeista ikkunoista tähän kauniiseen huoneistoon. Tänne kannattaa lähteä viettämään laatuaikaa koko perheen kanssa, sillä mökissä on hyvä lapsivarustelu. Makuuhuoneessa parisänky, parvella kaksi runkopatjasänkyä. Lisäksi kaksi vuodesohvaa.

*Lue lisää

Metsorinne (Lomapesät) – edullista majoitusta Paljakan luonnossa

Etäisyys hiihtokeskukseen: 3,3 km

Lapsivarustelu: ei ole

Lemmikit: *5B & *2B: kielletty, *10A & *10B: sallittu

Lomapesät sijaitsevat erittäin rauhallisella paikalla, 3,3 km päässä hiihtokeskuksesta. Lähistöllä ei ole paljoakaan muita mökkejä, joten näet ikkunoista pelkkää lumista metsää. Edullisissa mökeissä on hyvä perusvarustelu ja mainio hinta-laatusuhde.

Kaikissa asunnoissa on keittiössä keittolevyt, mutta huomaa, että kaikissa asunnoissa ei ole uunia. Sähkösaunassa peseydyt mukavasti aktiviteettipäivän jälkeen ja voit hypätä takapihan lumihankeen. Kaikista asunnoista löytyvät myös kuivauskaapit.

Hyvällä tuurilla pääset ihastelemaan revontulia parven ikkunoista tai mökin pihamaalta. Tämän artikkelin kansikuva on itse asiassa otettu talvella 2022 Lomapesä 10B -asunnon pihalta.

*Metsorinne 5B: 2 + 2 hlö,

*Lomapesä 2B: 2 + 5 hlö, *Lomapesä 10A: 2 + 4 hlö, *Lomapesä 10B: 2 + 4 hlö

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.