Mikä on Kainuun Opisto?

Kainuun Opisto on Paltamon Mieslahdessa sijaitseva koulutuskeskus, joka tarjoaa palveluita myös matkailijoille ja juhlien ja pienien kokousten  järjestäjille. 

Opisto on myös mainio paikka kesäleirien järjestämiseen. Maalaisympäristössä on mahdollista järjestää monenlaista ohjelmaa ja opisto voi huolehtia leiriläisten ruokahuollosta. Löydät lisätietoa ruokapalveluista alempaa.

Sijainti kartalla

Edullinen majoitus keskellä Kainuuta Paltamossa

Kainuun opiston majoitushinnat ovat edulliset: Päärakennuksesta löytyy Bed & Breakfast -majoitus, jonka hinnaksi tulee henkilömäärästä riippuen 38 – 95 eurolla per henkilö. Huoneissa on omat kylpyhuoneet. Aamiainen sisältyy B&B -hintoihin. Alakerrasta löytyy myös esteettömiä huoneita.

Kainuun opiston majoitus, B&B huone

Opiston asuntola toimii kesäisin hostellina. Petipaikan hinta on vain 35 euroa. Hostellin puolella käytössäsi ovat jaetut kylpytilat ja keittiö.

Kainuun opiston majoitus, hostellin jaettu keittiö

Kainuun opiston majoitus on myös koiraystävällinen! Päärakennuksesta löytyy lemmikkihuoneita. Maalaismaisemissa onkin mukava seikkailla parhaan ystävän kanssa.

Käy lukemassa majoituksesta lisää opiston kotisivuilta.

Nauti pienen kylän rauhasta Mieslahdessa

Opiston keskeinen, mutta silti mukavan rauhallinen sijainti tarjoaa mahdollisuuksia monipuoliseen lomaan. Mieslahti on pieni maalaiskylä, jonka maisemia katsellessa kaupungin kiireet jäävät unholaan.

Mieslahden alueella on monipuolinen retkeilyreittiverkosto, esimerkiksi Posti-Kallen reitti. Yksi lomapäivä kannattaakin viettää samoillen omassa rauhassa pelto- ja metsämaisemissa, voit käydä myös lintutornilla. Rentouttava päivä saa täydellisen lopetuksen, kun varaat käyttöösi opiston rantasaunan, josta pääset pulahtamaan Oulujärveen viilentymään.

Tutustu Paltamon nähtävyyksiin, narraa kuhaa Oulujärvellä ja ihaile komeita vesiputouksia!

Lähimmälle veneenlaskupaikalle tulee opistolta matkaa alle kaksi kilometriä, joten majoitus sopii mainiosti myös kalastajalle. Voitte pitää porukalla vaikka kisan siitä, kuka nappaa komeimman kuhan!

Paltamosta löytyy muitakin mielenkiintoisia käyntikohteita, kuten Lelumuseo eilisen lapset, golfkenttä ja Kivesvaaran retkeilyreitit.

Sinun ei tarvitse kuitenkaan tyytyä pelkästään Paltamon nähtävyyksiin – opistolta ajaa alle tunnissa moniin hienoihin kohteisiin ympäri Kainuuta. Heinäkuussa kannattaa ehdottomasti lähteä käymään Ärjänsaaressa, risteilyt lähtevät Kajaanin Kauppatorilta. Ärjään on mahdollista tilata myös venekuljetus. Kajaanin keskustassa kannattaa tutustua myös rauniolinnaan ja museoihin.

Hepoköngäs on komeimmillaan kevättulvien aikaan. Kuva: Mikko Turunen/Kainuun kuvapankki

Esimerkkejä etäisyyksistä:

Opiston etäisyys kohteista:

Lelumuseo eilisen lapset – 7 min, 7,5 km

Vuokatti – 30 min, 38 km

Kajaani – 30 min, 30 km

Hiisijärven hiekat – 30 min, 38 km

Hepoköngäs – 50 min, 72 km

Komulanköngäs – 50 min, 70 km

Ärjänsaaren hiekkarannoilla kelpaa nauttia kesälomasta. Kuva: Kainuun kuvapankki

Majoitus- ja lounaspaikka Paltamossa, puolimatkassa Lappiin

Kainuun opisto on täydellinen majapaikka, jos olet matkalla Lappiin. Se sijaitsee etelästä katsottuna puolimatkassa, Oulujärven koiliskulmassa Kajaanin pohjoispuolella. Jos matkaat viitostietä pitkin, ei opistolle poikkeamisesta tule suurta mutkaa.

Matkailuautolla kulkiessa lounastauko ottaa aikaa, jos kokkaat itse. Mitä jos pysähtyisit lounaalle opistolla? Näin vältät kokkaus- ja tiskaushässäkän ja pääset jatkamaan matkaasi jouhevasti.

Kainuun opiston lounas, ruokia esillä

Opiston emäntien rakkaudella valmistama kesälounas on tarjolla arkisin klo 11.30 – 13. Ruoka tulee omasta keittiöstä ja luonnollisesti saat ruoan päälle myös jälkiruoan ja kahvin. Toimiston aukioloaikoina opistolla palvelee myös kioski, josta saat ostettua jäätelöä, karkkia sekä muita pieniä välipaloja.

Lämpimästi tervetuloa niin lyhyelle kuin pitemmällekin visiitille Kainuun opistolle!