*Yhteistyössä Hotelli Kalevala

Hotelli Kalevala ulkoa

Mikä?

Hotelli Kalevala sijaitsee Kuhmossa, neljän kilometrin päässä keskustasta, Lammasjärven rannalla.

Kartta.

Kalevalan kokko-linnusta inspiraationsa saanut hotellirakennus on Museoviraston suojelukohde. Arkkitehtuurin lisäksi hotelli hurmaa sijainnillaan; lähellä keskustaa, mutta silti luonnon helmassa.

Käy tutustumassa ja varaa oma matkasi.

Hotelli Kalevala sopii rentoutujille ja luontoseikkailijoille

Hotelli Kalevalaan ovat tervetulleita kaikki; sekä ihmiset että koirat, mutta paikka on erityisesti aikuisten suosiossa.

Hotelli on mainio tukikohta retkeilijälle. Päiväretken jälkeen on mahtava rentoutua saunaosastolla, johon kuuluu myös ulkoporeamme. Tilauksesta voit nauttia myös erikoisemmista hoidoista, kuten turvesaunasta tai kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. Käy katsomassa hotellin aktiviteettivalikoima täältä.

Frisbeegolf-kori
Hotellin vieressä on myös frisbeegolfrata. Fluent Outdoors -kartasta näet kätevästi kaikki Kuhmon liikuntapaikat sekä latutilanteen reaaliajassa!

Tutustu Kuhmon luontoon vuokraamalla pyörä tai sup-lauta

Hotellilta saat vuokrattua monenlaisia ulkoiluvälineitä. Käy pyöräilemässä Kuhmon harjumaisemissa tai ota soutuvene tai sup-lauta ja lähde retkelle vaikkapa viereiseen Harakkasaareen.

Tiesitkö muuten, että toisessa hotellin vieressä olevassa saaressa, Jauholaivassa on geokätkö? Lähtisitkö sen perään veneellä vai sup-laudalla?

Talvella voit vuokrata mm. suksia ja lumikenkiä. Hotellin vieressä kulkee monipuolinen latuverkosto.

Katso kaikki vuokravälineet täältä!

Näkymä Harakkasaareen Hotelli Kalevalan terassilta

Kokemuksia Hotelli Kalevalasta – pariskunnan kesäinen staycation

Minulla on paljonkin kokemuksia Hotelli Kalevalasta, kun olen käynyt siellä saunomassa ja osallistunut erilaisiin tapahtumiin. Tällä kertaa kerron kuitenkin kesäisestä yhden yön staycationista mieheni kanssa. Tämä kertomus on kesältä 2021.

Kirjautuminen sujui mutkitta ja kuulimme samalla, että voimme saapua illalliselle heti kun meille sopii. Ensin kuitenkin suuntasimme tietenkin kurkistamaan huoneeseemme.

Varustelultaan huone oli hyvin perus hotellihuone. Kaunis karhukuvioinen tapetti kiinnitti huomioni heti saapuessani. Myös huonekalut olivat vaihtuneet viime käyntini jälkeen ja ne näyttivät oikein tyylikkäiltä. Ikkunasta avautui kaunis näkymä Lammasjärvelle ja Harakkasaareen.

Hotelli Kalevala kokemuksia, perushuone
Karhutapetti

Hotelli Kalevalan ravintola Kanteletar

Olimme nälkäisiä, joten suuntasimme illalliselle. Koska paikka ei ollut täynnä, saimme valita istumapaikkamme itse. Suuntasimme tietenkin lasitetulle kesäterassille. Lieneekö tässä Kuhmon kauneimmalla paikalla oleva ravintola?

Usein ravintolakokemus nousee aivan eri tasolle, jos asiakaspalvelija osaa asiansa. Tykästyimme heti tarjoilijamme Heikon rempseään tyyliin. Tältä tarjoilijalta lähtivät sujuvasti niin vitsit, kuin juomasuosituksetkin.

Kokemuksia ruoasta - kuva salaattiannoksesta pöydällä

Alkuruokana oli salaatti paahdetulla Brie-juustolla. Salaatista löytyi myös mm. mansikkaa ja rucolaa. Mainio yhdistelmä!

Kokemuksia ruoasta - Mies, pöytä ja lautanen, jolla kuhaa, tankoparsaa ja perunoita

Pääruoaksi saimme Lammasjärven kuhaa. Tämä oli ainakin lähiruokaa, sillä Lammasjärvi on aivan hotellin vieressä, matkaa tulee hädin tuskin sata metriä. Jälleen kerran ruoka oli oikein hyvää, erityiskiitos herkullisesta kastikkeesta.

Annokset olivat suuria ja emme kumpikaan jaksaneet syödä kuhaa ihan loppuun. Onneksi jälkiruokamaha on erillään! Jälkiruoaksi saimme limevanukkaat, jotka nekin maistuivat erinomaisilta.

Kokemuksia ruoasta - kahvallinen lasi, jossa vanukasta

Rentoutumista saunaosastolla ja kesäyön valoa

Illallisen jälkeen saimme saunaosaston yksityiskäyttöön. Paikalta löytyy kaksi saunaa, sisä- ja ulkoporeammeet sekä tilauksesta myös infrapunasauna sekä yrttikylpyjä. Toki saunasta voi juosta myös järven puolelle uimaan.

Ulkoporeamme on näistä varmasti suosituin. Kukapa ei tahtoisi istua iltaa näin kauniilla paikalla, poreista nauttien! Pelkäsin ennakkoon, että hyttyset pilaisivat elämyksen, mutta niitä ei näkynytkään ollenkaan.

Sisäporeallas, taustalla näkyy myös yrttikylpyamme.

Vinkki: Saunaosastolle on mahdollista päästä rentoutumaan yleisvuorolla, vaikka et majoittuisi hotellissa. Lue lisää täältä.

Saunomisen jälkeen kävimme vielä pienellä iltakävelyllä lähimaastossa. Vaikkei Kuhmossa olekaan Lapin keskiyön aurinkoa, niin kyllä täälläkin on kesäisin aivan upea valo.

Näkymä Hotelli Kalevalan rantatieltä kohti Harakkasaarta
Tupasvilloja ja pieniä mäntyjä kesäyön auringossa
Nämä kuvat ovat aivan hotellin vierestä.

Kello alkoikin olemaan jo paljon ja vetäydyimme yöpuulle. Sängyt olivat uuden tuntuiset. Huoneessa oli lämmin, mutta onneksi varustukseen kuului tuuletin. Häiritseviä ääniä huoneeseen ei kuulunut lainkaan.

Aamupalaa järvelle katsellen

Aamulla oli aika tutustua asiaan, jota rakastan hotelleissa eniten – se on tietenkin aamupala.

Aamiainen oli hyvin tyypillinen hotelliaamiainen, mutta kaunis järvinäkymä teki siitäkin yhden suosikeistani. On niin rentouttavaa, kun pystyt katselemaan kauas aurinkoiselle järvelle. Pari telkkääkin ui aivan hotellin vierestä ja niiden hauskan uintityylin katselu toikin hetkeen viihdettä.

Näkymä Hotelli Kalevalan ravintolasta järvelle, sekä aamiaistarpeita pöydällä.

Aamiaisen jälkeen kirjauduimme ulos ja jatkoimme matkaamme. Olisihan tuonne ollut mukava jäädä pitemmäksikin aikaa, olisin varmaan lähtenyt souturetkelle.

PS: Muutama kuukausi tämän artikkelin kirjoittamisen jälkeen mieheni pääsi hotelli Kalevalaan töihin! Saatatkin törmätä häneen nykyisin ravintolassa tai respassa. 🙂

Hotelli Kalevala on erinomainen majoitusvaihtoehto Kuhmossa matkaavalle. Kaunis sijainti, mahtava henkilökunta ja monipuolinen aktiviteettitarjonta tekevät tästä mainion lomakohteen! Käy tutustumassa lisää hotellin omilla kotisivuilla.

Tekemistä Kuhmossa:

Kalevalasta kiinnostuneille: Kultalähde

Musiikin ystävälle: Kuhmon Kamarimusiikki

Luontokohteita lähellä: Harakkasaari, Pajakkakoski ja Lentuankoski.